Band

TOM - "Rocky Tommy" - Gitaar en zang


Tom staat rank en slank op het podium. Hij is een koele kikker, een rockbeest met gouden stembanden en een dijk van een gitaarsound. Stevige gitaarriffs zijn helemaal zijn ding. En daar kan je als publiek niet om heen! Rocky Tommy is in the house!

LIEVEN - "The Bald Guy" - Gitaar en zang


Lieven zijn stemgeluid gaat van diep en zeemzoet, tot bij wijlen hard en ruw. Doe hier nog een scheut hemels gitaargetokkel bij en gooi er nog wat partygehalte bovenop, en je hebt Lieven ten voeten uit. Het feest kan pas beginnen als The Bald Guy er is!

FILIP - "Mister Philip" - Basgitaar en backing vocal


Mister Philip is de rots in de branding, het fundament van de band. Zeg hem wanneer het optreden begint, en sleur hem van het podium als het gedaan is! Daartussenin kan niets kan hem stoppen, en brengen zijn lage tonen je gegarandeerd aan het dansen.

BRAM - "Crockie" - Drums


OK, hij is de jongste. OK, hij zit nog geen 23 jaar in de band zoals de andere drie muzikanten. Maar hij is een topmuzikant en de man van het aanstekelijke ritme. Hou alvast je adem even in en zet je hartslag even stil als Crockie aan zijn drumsolo begint, want dan gaat het dak er volledig af!

MARIO - Technicus


Dit alles is niet mogelijk zonder Mario. Hij is ons manusje-van-alles en zorgt voor het management ter plaatse voor, tijdens en na het optreden. Daarnaast heeft hij een belangrijke job als roadie, en doet dienst als lichttechnieker. Er is ooit een jobomschrijving voor hem gemaakt, maar die wordt op regelmatige basis aangevuld! Dankzij zijn vele werk achter de schermen is hij al even onmisbaar als de anderen.

ONTSTAAN VAN PLUGGED

De eerste jaren


In 1998 liepen Tom en Lieven elkaar tegen het lijf toen zij beiden nog studeerden aan de Gentse universiteit. Ze besloten samen een band op te richten. De basis voor Plugged was gelegd, maar nu moesten Tom en Lieven op zoek naar muzikanten.


Al snel kwam Ronald in het vizier. Hij was een oude bekende uit Oudenaarde en hij had als drummer al zijn strepen verdiend. De zoektocht naar een bassist was moeilijker. Verscheidene muzikanten kwamen solliciteren. Uiteindelijk kwamen ze uit bij Filip, die er nu ook nog steeds bij is. In het najaar van 1998 vindt de eerste repetitie met Lieven, Tom, Filip en Ronald plaats.


De jaren gingen voorbij. De playlist werd ruimer en de optredens talrijker en diverser. Plugged werd gevraagd voor kroegentochten, jeugdhuizen, dorpsfeesten, motortreffens, festivals, bluescafés, sneukeltochten. Intussen was Plugged uitgegroeid tot een echte gitaargroep met als specialiteit het brengen van rock classics.De komst van Leen


Plugged bleef repeteren en optreden, maar in 2003 kwam de eerste tegenslag. Ronald besloot de groep te verlaten. Hij zorgde zelf voor een vervanger onder de vorm van Leen. Zij volgde toen drumles bij Ronald. Leen gaf de band een nieuwe impuls. Plugged ging vaker en verder optreden.


Het tienjarig bestaan vierde Plugged met een zeer gesmaakt jubileumconcert in 2009. Voor de gelegenheid werd de "oude" drummer Ronald ook nog eens van onder het stof gehaald. Dat leverde een uniek optreden op, met onder andere een dubbele drumsolo.


In die periode ging het goed met de band. Zo speelde Plugged in 2009 op de Gentse Feesten op het Veerleplein. Daarnaast was er ook het optreden op SBC Rockt in het voorprogramma van Raymond van het Groenewoud in oktober 2010. De groep haalde ook enkele jaarlijks terugkerende evenementen binnen. Zo speelde ze bijna jaarlijks op de 24-urenloop in Oudenaarde en de kermis in Papegem.


Ook achter de schermen werden de rangen versterkt. Mario kwam bij de groep als roadie, maar al snel nam hij nog heel wat andere taken op zich. Zo fungeerde hij vaak als technieker, lichtman, geluidsman en manager.De komst van Bram


Maar dan herhaalde de geschiedenis zich. In 2017 besliste Leen om te stoppen met Plugged. De groep ging op zoek naar een nieuwe drummer en opnieuw was het Ronald die een oplossing bracht. Hij stelde Bram voor, een oud-leerling van hem die op zoek was naar nieuwe muzikale uitdagingen.


Leen kreeg een mooi afscheidsconcert voor vrienden en familie, waarna Bram de drumstokken overnam. Na een drukke zomer bewees hij zich helemaal te hebben ingewerkt.


De laatste hoogtepunten van Plugged vonden plaats in 2018. Zo speelde de band tijdens de Genste feesten op de Korenmarkt. Daarnaast werd ook het 20-jarig bestaan gevierd, met een uniek optreden. De band speelde een eerste deel unplugged in het publiek en een tweede deel plugged op het podium. Dit was niet alleen een leuke woordspeling op de naam, het was ook een bewijs dat de band gegroeid is en heel wat uitdagingen aankan.Plugged nu


Hedentendage gaat de band hartstochtelijk verder met optredens en repetities. Hier en daar wordt een oud nummer vanonder het stof gehaald en een nieuw nummer ingeoefend. Af en toe gebeurt er een uitstapje naar andere genres als disco, reggae, rock’n’roll, blues, metal en zelfs dance. Voor de groepsleden blijft het nog steeds een leuke hobby. Zij gaan het engagement aan om elk optreden het beste van zichzelf te geven. 

Maar meer en meer wordt Plugged een totaalspektakel met niet alleen een fameus klank- maar vooral ook een heus lichtspel!