Logo Belgische Coverband Plugged Covergroep

Plugged
"Rock Classics" Coverband

U bent hier: Website coverband Plugged > Bio
 HOME
 GROEPSLEDEN
 BIO
 PLAYLIST
 DEMO
 OPTREDENS
 FOTO'S
 GRAFISCH
 CONTACT
 
Volg ons op facebook

Coverband Plugged - Bio

Hoe het begon

In 1998 liepen Tom en Lieven elkaar tegen het lijf toen zij beiden hun broek aan het verslijten waren aan de Gentse universiteit. Het idee om een groepje op te richten stond Tom wel aan en zij contacteerden drummer en oude bekende Ronald, met wie zij samen destijds het college van Oudenaarde onveilig gemaakt hadden.

Ronald was intussen bijna afgestudeerd aan het Conservatorium van Gent, en naast een indrukwekkende lever (donkere Leffe drinken was zijn hobby) imponeerde Ronald direct met zijn drummerskwaliteiten. Doch ook Lieven en Tom hadden op muzikaal gebied niet stilgezeten.

Het vinden van een geschikte bassist liep niet zo van een leien dakje. Verscheidene muzikanten kwamen solliciteren, maar uiteindelijk werd gevraagd aan rasmuzikant Filip om coverband Plugged als bassist te vervoegen.

Repeteren

In het najaar 1998 vindt de eerste repetitie met Lieven, Tom, Filip en Ronald plaats en passeerden rock, rock'n'roll en blues nummers de revue. De playlist werd snel ruimer en ruimer door de verschillende soorten optredens met hun specifiek publiek: zowel kroegentochten, jeugdhuizen, dorpsfeesten, motortreffens, festivals, bluescafés, sneukeltochten … Plugged is intussen een echte gitaargroep geworden met als specialiteit het brengen van rock classics.

Nieuwe drumster

Later - vanaf 2003 - wordt Ronald geleidelijk vervangen door Leen achter de drums. The right woman on the right place!

Plugged nu

De optredens worden ook steeds talrijker, en mede dankzij de jarenlang opgedane ervaring groeit coverband Plugged uit tot een stomende rock-machine (die wegens brandgevaar af en toe moet geblust worden door een aantal koele pinten).

Plugged bestaat intussen meer dan 10 jaar. Het tienjarig bestaan vierde Plugged met een zeer gesmaakt jubileumconcert op 1 mei 2009. Voor de gelegenheid werd onze "oude" drummer Ronald ook nog eens van onder het stof gehaald. De dubbele drumsolo was wel iets heel unieks! Hieronder een sfeerbeeld.

Een ander hoogtepunt in 2009 was ongetwijfeld het optreden van Plugged op de Gentse Feesten op het Veerleplein. Een andere leuke, recente herinnering is het optreden van Plugged op SBC Rockt in het voorprogramma van Raymond van het Groenewoud in oktober 2010.

In 2017 bestaat Plugged 19 jaar. En het is tijd voor de twee drummerswissel. Vanaf april 2017 neemt Bram Decrock de drumstokken over van Leen De Clippel.

Plugged stond in voorprogramma van Raymond !!!!!
 

Bekijk de foto's:Zin in een concertje?
 
Bekijk de concertagenda van covergroep Plugged!

Zin in wat goeie live muziek?
 
Bekijk enkele live optredens van Plugged

© 2015 Coverband Plugged